Biesbosch MuseumEiland

Persbewerking heropening

Het Biesbosch Museum is vrijdag 26 juni 2015 officieel geopend door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven na een verbouwingsperiode van acht maanden. Het Biesbosch Museum beschikt nu over een nieuwe wisseltentoonstellingszaal, een gratis toegankelijk bezoekerscentrum en een royale horecavleugel. De vaste collectie is op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. In zeven zinnenprikkelende themapaviljoens wordt het verhaal van De Biesbosch verteld: van de ontstaansgeschiedenis van het zoetwatergetijdengebied tijdens de Sint- Elisabethsvloed in 1421 tot de huidige status als uitnodigend recreatiegebied. Vanaf de afhellende groene daken, die het gebouw naadloos in het landschap doen inbedden, is een weids uitzicht over het natuurgebied de Biesbosch mogelijk.

Werkzaamheden

  • Advies heropening Biesbosch Museum Eiland m.b.t. communicatie.
  • Ontwikkeling en implementatie persstrategie, inclusief organisatie perspreview en persbegeleiding tijdens de officiële opening.
  • Begeleiding drukwerk invitaties en registratie officiële opening.
  • Resultaat: Lovende artikelen en aandacht in o.m. De Volkskrant, Trouw, Het Financieele Dagblad, De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Vroege Vogels, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Brabants Dagblad en BN de Stem.

Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven opende het museum. Foto: Aad Hoogendoorn

‘Testrondje’ over het groendak, een week voor de opening. Foto: Cor de Kock

Bezoeker in de nieuwe vaste presentatie. Foto: Aad HoogendoornOpdrachtgever

Biesbosch MuseumEiland