Museumnacht010

Projectleider 2015, 2016, 2017

De aanpak van de Museumnacht010 is op z’n Rotterdams: met z’n allen de schouders eronder. Alle ruim veertig deelnemers: van grote musea tot kleine galeries doen pro-actief mee om de beste cultuurnacht van het jaar tot een succes te maken. Een klein en wendbaar projectteam, diverse werkgroepen bestaande uit deelnemers en een klankbordgroep met directies van een aantal deelnemers bepalen samen de koers van de Museumnacht010. Het levert al drie jaar op rij een geslaagde Museumnacht010 op: van snorrenbar tot performance art en van buikdanseressen tot tyfusquiz. De stad bruist tot in de kleine uurtjes. Campagne i.s.m. Creatieve Kwesties en das buro.

Werkzaamheden

  • Overall projectleider: productie evenement, budgetbeheer, coördinatie marketing-communicatie, contact met de 34 deelnemers en vergunningentraject.

Bezoekers in Het Natuurhistorisch, foto: Aad Hoogendoorn

Tentoonstelling CULTURESPORT bij Showroom MAMA, foto: Aad Hoogendoorn

Foto: Aad Hoogendoorn


Publiekscijfer: ‘8-‘ (continue bezoekersonderzoek Hendrik Beerda)

Ruud Visschedijk, directeur Nederlands Fotomuseum:

‘Willemijn is een top projectleider. Er is een Museumnacht neergezet die we de komende jaren verder kunnen uitbouwen. Ik hoop dat we dat weer met Willemijn mogen doen.

Nora Morton, medewerker Het Nieuwe Instituut:

‘Tien punten voor jouw organisatie van de Museumnacht! Ik vond het heel erg fijn geregeld allemaal en we hebben een hele goede avond gehad. Heel knap wat je in zo’n korte tijd hebt neergezet en de samenwerking en alle communicatie heb ik als heel plezierig ervaren.’